Location for utemat; det er lurt å planlegge i tide

Foruten den lille utstyrspakken alle som skal bedrive utemat trenger, har flere erfaringer gjort seg aktuelle siste uke, her kommer tilleggstipsene;

Her er utstyrspakken i orden, fra kjøkkenet på Baglio Pollicarini hvor vi bor. Vår manglet sennep og tørkerull, antibac (?), nå supplert, ellers fungerer alt helt perfekt.
Her er utstyrspakken i orden, fra kjøkkenet på Baglio Pollicarini hvor vi bor. Vår manglet sennep og tørkerull, antibac (?), nå supplert, ellers fungerer alt helt perfekt.

Tips nummer en; det er viktig å komme seg opp om morgenen og ut i tide på markedet, eller til forretningene. I går var det tomt da vi heseblesende rakk slakteren rett før siesta i byen Favara, da ble det glass- og boksmat i stedet. For vin måtte vi stanse på et Commersiale Supermarket, og det er jo ikke akkurat det vi ønsker oss?

Noen ganger blir det bare kald mat fra boks og glass.
Noen ganger blir det bare kald mat fra boks og glass.

Neste tips; vær obs, spiser du ute i naturen blir du sølekonge nummer én. Vi går alle rundt med olje- og tomatflekkete bukser og skjorter. Vinglass velter, olivenoljen drypper og brødsmulene havner garantert i fanget. Derfor, servietten har fått sin renessanse og er grunn til at tørkerull (se over) må være standard i utstyrspakken.

Med utsikt til gamle vinstokker og blomsterflor, her vil vi gjerne slå oss ned.
Med utsikt til gamle vinstokker og blomsterflor, her vil vi gjerne slå oss ned.

Tips nummer tre og fire; utemåltidet må være lunsjmåltidet. Det blir fort mørkt og kaldt på sydlige breddegrader og her er ingen allemannsrett, den private eiendomsrett står sterkt på Sicilia. Eiendommene gjerdes inn og skumle bikkjer holder vakt, derfor kan blodsukkernivået synke faretruende for noen av oss, når maten lar vente på seg. Ikke risiker feriefreden med dårlig timing.

Vakker horisont og himmel over vårt spisested denne kvelden. Her på leting etter passende sted, det begynner å haste, solen er på vei ned.
Vakker horisont og himmel over vårt spisested denne kvelden. Her på leting etter passende sted, det begynner å haste, solen er på vei ned.

Når dette er sagt, vi priser kokken for hans pågangsmot og humør. Hans assistent er kul og fornøyd og sier på forespørsel om gode tips; husk at alt ordner seg!

Vi stanser på de mest spektakulære steder og møter svært hjelpsom lokalbefolkning i jakten på de perfekte spisestedene. Brudepar, vegarbeidere og bønder, alle er vennlige og hjelpsomme.
Vi stanser på de mest spektakulære steder og møter svært hjelpsom lokalbefolkning i jakten på de perfekte spisestedene. Brudepar, vegarbeidere og bønder, alle er vennlige og hjelpsomme.

Mat smaker godt ute, alltid, og vi har som målsetting å bruke like mye på råvarer som et tilsvarende restaurantmåltid ville kostet. Da må vi opp i pris på vinene, det er bra. Finner du ikke ønskemarkedet ditt selges enkle frukt og grønnsaker, ferdige pizza og bakverk på nesten hvert eneste gatehjørne.

Det har gått mye i hvitvin til nå; kjenner du druen Grillo? Den minner på sitt beste om en god Chardonnay, strågul på farge, gule modne frukter og sitrus, med mineralske undertoner og god lengde. Den tåler sommerheten svært godt og passer både til mat, og som drikkevin alene. Hittil har de vært veldig glad i å selge oss viner på internasjonale druer, dyrket her på vestsiden av øya. Nå befinner vi oss midt på Sicilia, på vei østover, og i morgen skal vi til Etna-området hvor de lokale vinene virkelig har stått med bena i vulkansk jord, vi gleder oss.

Begrepet meterpølse er helt sant på Sicilia, her litt oppryddingsarbeid.
Begrepet meterpølse er helt sant på Sicilia, her litt oppryddingsarbeid.

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s