En jentegjeng på seks skal på tur til Italia i mai og ville lære mer om vin, derfor hurra; det ble et lite oppdrag på meg.

Jeg synes det er en svært god idé, dette med jentetur/guttetur. Å samle en gjeng av samme kjønn for å gå i fjellet, brøle på en fotballbane eller drikke vin sammen i Italia bygger relasjoner og gir glede, energi. Når det i tillegg innebærer en læringsmulighet, enten om stedet du skal til, eller til vinene du skal drikke, stiller jeg selvfølgelig opp med glede.

Vakre Cinque Terre står på Unescos verdensarvliste og ligger i Liguria som grenser mot to av Italias flotteste vinområder; Piemonte i nord og Toscana i syd/vest. Vi valgte oss italienske bobler, Prosecco, og Piemontes tre hoveddruer som tema for kvelden. Foruten Cinque Terre, tørr, hvit og lokal vin, vil nok lunsjrestaurantens tilbud til de 6 jentene på fottur mellom de fem fantastiske byene være Toscana, og vinene derfra. For i Italia drikkes det lokalt. Er du på Sicilia, drikker du så lokalt som vestside/østside av øya.


I Piemonte snakker vi i all hovedsak om viner produsert på druene Dolcetto, Barbera og Nebbiolo, rustikke, kraftige viner til hverdag og fest, i nevnte rekkefølge. Den første er Piemontesernes hverdagsvin på bordet, pasta- og pizzavin nummer én. Barbera kommer i stadig bedre utgaver og kvaliteter, mens Nebbioloen er iflg Husets vin drueverdens svar på ulven i de berømte fåreklær. Eneren, konge og dronning på en gang. I tillegg er de italienske boblene svært damevennlig, derfor ble det også en gjennomgang av Prosecco med smaking av gode, og mindre gode, rangerte utgaver.


Hva får så en gjeng med fredagsslitne damer ut av en kurskveld med Piemontevin og bobler som tema? Bryr de seg i det hele tatt om at de kan se fingeren gjennom glasset med vin av Nebbiolo drue, også kalt dybde, fordi drueskallet et så tynt? Eller at Polets bestselger Prosecco Valdoddiabene lukter syntetisk og smaker slapt av sitrondrops? Berikes senere vinopplevelse av å lære om smaksteknikk og viktigheten av et øyeblikks winefulness, (omskriving av mindfulness) nemlig konsentrasjon og fokus i det korte øyeblikket lukt og smak kommer til deg? Som den lille vinmisjonæren jeg er, tror jeg på at kunnskap øker alle opplevelser. Fellesskap og sosial nettverksbygging også, vin på kurs er kult! Vinene vi drakk får du i morgen.
[…] Fortsettelse fra i går; Budskapet kurskvelden er så enkelt; lærer du deg litt om smaksteknikk, ja, så får du mer ut av pengene du bruker på vin. […]
LikerLiker