Vaffel på dagsorden

For meg er det 3 ting som er viktigere enn alt annet når det gjelder vaffel;

  • Jernet
  • Røra
  • Nystekt

Det går dessverre ikke med billge jern med slingrete topp, jernets topp skal legge seg tungt, men allikevel lett nok til at røra får hevet seg og fuktighet slipper ut. Det må steke jevnt og vaffelen slippe jernet når lyset blir grønt. Mitt nye jern har vunnet flere forbrukertester, har 6 hjerter, dvs litt mer glede når den obligatoriske ”1 plate til hver” forkynnes.Processed with VSCOcam with m3 preset

Røra må være tykk og helst ikke inneholde vaniljesukker, det gir en syntetisk smak og uttrykk. Ekte varer i røra og nok egg erstatter bakepulver. Ellers kan du gjøre som du vil.

«Nystekt!» Var på Ikea i går hvor vaffel lå og fristet, men jeg vet; På Mølleren går vaffelpressen døgnskift og lager institusjonsvafler, det er ikke rart vi blir ekstremister i matveien og vil ha kortreist og nærbakt alle mann?

Du får min hemmelige vaffeloppskrift under og oppfordringen går til alle; Hvordan sette vaffelen på dagsordenen igjen?

5 dl hvetemel

1 ts kardemomme

4 egg + 4 ss sukker

2,5 dl melk

1,5 dl appelsinjuice (HYSJ – dette er hemmeligheten)

100 gram smeltet smør

God vaffel!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s