To «musts» – se Mark Rothko og Anna-Eva Bergman på Nasjonalmuseet i sommer

Anbefalingene over kommer fra vårt innerste, fra våre hjerter; Se disse utstillingene i Oslo i sommer! Det er Nasjonalmuseet som viser både Rothko og Bergman, og etter både å ha sett Rothko-utstillingen i Paris og våre stadige sammenstøt med Anna-Eva Bergmans kunst rundt på gallerier og museer i FR, kunne vi ropt ut: Løp og kjøp! men, selvfølgelig, det blir: Løp og se! Fra 16.05 og 14.06.24.

Mark Rothkos abstrakte og fargerike malerier på store flater er lette å like. Han beskrives som en av det forrige århundres viktigste kunstnere og innehar 6.plass på listen over historiens 10 dyreste malerier sammen med bl.a Leonardo Da Vinci, Rembrandt og Picasso. Nyt han derfor på en norsk vegg i sommer, fra 16.05.24.

«Anna-Eva Bergman, norsk billedkunstner, grafiker og maler» sier NAM på sine sider om henne. Født i Sverige og bodde store deler av livet i Frankrike, men var altså norsk. Og hjertet svulmer av stolthet, igjen en tøff norsk dame. Utstillingen heter «Hun blir Anna-Eva Bergman» – bare tittelen er så poetisk at den rører. Utstillingen skal følge hennes vei for å vise oss den suksessrike kunstneren hun ble. Store flater, motiver som «reflekterer over naturen – inspirert både fra Norge og Frankrike». Ja, det stemmer, jeg finner ofte en bit av Norge og føler meg hjemme i bildene hennes. Utstillingen åpner 14.06.24.

Legg igjen en kommentar