Tenk å kunne gi bort en forsommerkveld?

Tenk å kunne gi bort en forsommerkveld med irrgrønne farger, fravær av natt og naturen på klar-ferdig-gå? Eller skal det være et oppbyggelig helseforetak med sosiale følger og et langt og lykkelig liv som resultat? Kultur med hjemmelekse? Annerledes opplevelsesgaver enn den sedvanlige SPA-dagen fra nærmeste resort er sistemann ut i Tips til hyggelig desember.

Vent på sommer´n så kommer´n - bli med på sankekveld i naturen
Vent på sommer´n så kommer´n – bli med på sankekveld i naturen

Jula 2014 fikk vi den mest krevende julepresangene noen gang, vi var påmeldt Sentrumsløpet, Oslo, 5 km. For oss ble det snakk om livsstilsendring, trene i stedet for å jobbe, ingen her hadde løpt konkurranse siden 60 meteren i 6.klasse på barneskolen. Blod på tann, løpet ble fulgt opp med 10K, London i juli og 10K, Oslo Marathon i september. Giverne var også påmeldt og motivasjonen var som følger; Løper far, lever han lenger enn neste sommers 60 års dag.  Det er også fint å ha noe å gjøre noe sammen.

Banan x 23000 løpere
Banan x 23000 løpere

På samme måte som vin har endret våre ferievaner til å følge i druenes jord, leter vi nå etter løp når vi bestiller langhelg for å besøke Europas storbyer. Til orientering; Å løpe gatelangs er også en måte å se byen på. Sentrumsløpet 2016 går av stabelen 23.04.16, vi gir stafettpinnen videre. Overask deg selv og en venn, da vel; Meld dere på sammen. Det er  festivalstemning og adrenalin å stille på startstreken sammen med 10000 andre løpere.

Storleveranse, 24 spiselige buketter
Storleveranse, 24 spiselige buketter

Naturen byr på seg selv året rundt, men høste- og sanketid hører den lyse årstiden til, ikke jula. Nesle, ramsløk, granbarskudd og løpstikke kan for eksempel bli suppe, sirup og pesto. Alle kan ta turen ut, men kanskje er det hyggelig å gjøre det sammen og få en kort innføring i hvor enkelt og velsmakende forsommeren kan være? Urkvinnen våkner i meg, og jeg skvetter til av min egen entusiastiske nynning når jeg plukker bær eller sopp i skogen. Å bevare, eller tilberede dagens fangst med en gang, aldri smaker og føles det bedre! Eller har du lyst å fordype deg i spiselige blomster? Dyrke, høste og konservere, eller spise med en gang? Tar du med en spiselig bukett fra hagen til sommerens grillfest, er du garantert festløve den kvelden. Jeg inviterer; For mer info og gavekort på grøntkveld i mai/juni, eller spiselige blomster-kveld i august, kontakt meg her på hei@mariannepaalandet.no.

En kulturopplevelse med hjemmelekse i nær framtid er kul gave, garantert. På Henie Onstad Kunstsenter (HOK) inviteres publikum inn Yayoi Kusamas verden full av farger, mønstre og bevegelse. Hjemmelekse kan for eksempel være selvsydd kostyme til premieren 19.02.16, eller bare å lese seg opp på damens verk. Det er forresten et triks å gå tidlig på ut- og forestillinger som det garantert vil bli snakket om, du har jo allerede vært der! Nevnes skal også at Bryan Ferry holder konsert i Oslo Spektrum 01.05.16, nostalgiparty av høy klasse og stilig mann, les anmeldelse her fra sist han var i Norge. Billetter til begge arrangementene selges på billettservice.no

Fargeklatt til jul? Åpning på Høvikodden 19. februar, gult er kult. Foto Pumkin, 1991.
Fargeklatt til jul? Åpning på Høvikodden 19. februar, gult er kult. Foto Pumkin, 1991.

Noen har protestert på at jula skal være så vanvittig kreativ og alternativ; «Jeg ønsker meg bare en helt normal julegave, vær snill og gi den geita til noen andre». Javisst! Men husk å ha det hyggelig, og at det er du selv som bestemmer over din jul. God førjul til deg og dine!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s