If you´re going to San Fransisco, be sure to wear some flowers in your hair …

Var det Flower Power-ungdomsdrømmer og Scotts McKenzies If you´re going to San Fransisco – eller var det D2s artikkel om The Golden Plate, San Fransisco som den nye gourmethovedstaden som avgjorde reisemålet da runde år ble fylt tidligere i sommer? Det er ikke godt å si. Siden min mann, jubilanten, er besatt av ideer om innovasjon og teknologi var uansett California førstevalget, og fordi vi har gode venner som sa ja til å bli med, ble billettene innkjøpt før vi rakk å ombestemme oss.

Reiserute ble valgt og forberedelse og tema som kultur, historie, mat og drikke ble fordelt. Sistnevnte tema «mat og drikke» foruten litt mer generelle betraktninger og reiseminner deler jeg gjerne med dere i dagene framover, følg med!

San Fransisco - Golden Gate Bridge forsvinner i himmelen
San Fransisco – Golden Gate Bridge forsvinner i himmelen

Norwegian flyr sin Dreamliner direkte til USA, San Fransisco, 2 dager i uka til under 3500 t/r på utvalgte dager og flyturen tar rundt 10 timer. Etter avreise fra Gardermoen en travel ettermiddag lander du på Oakland ca 2 timer etterpå, samme dag, dette skyldes jo selvfølgelig tidsforskjellen på 9 timer, med tilhørende payback-time ved returen. Rart å leve i 2 tidssoner, jeg klarte ikke å legge av meg klokken hjemme. Snålt å se at tidsforskjellen materialiserte seg i mange likes på Instagram og Facebook da jeg våknet om morgenen, for så å stilne og dø helt utover formiddagen og kvelden. Dere tok støyten på en måte, jeg kunne leve helt fredlig i etterkant av hva som skjedde der hjemme.

10 timers flytur, 9 timers tidsforskjell, jet leg here we come :-)
10 timers flytur, 9 timers tidsforskjell, Jetleg here we come 🙂

California kjenner du fra litteraturen og filmene, Apple og Facebook, denne staten har fostret stjerner som Jimmy Hendrix, Janis Joplin, Beach Boys, musikk og lyrics om seg selv; If you´re going to SF…, California dreaming, Surfin´ USA. Hver sjanger sin tid, John Steinbecks bøker, best kjent for oss fra midten på 50-tallet, Flower Power-bevegelsen med de store bandene fra 60-tallet, Alkatraz og ikke minst, de kjente universitetene, høyteknologi og Silicon Valley – never ending story? Jeg skriver, ser jeg, for 50+, mine referanser er nok litt old school. Vil du ha spillelisten vår? Det var ihvertfall deilig å forlate SF kjørende over Golden Gate Bridge til Steppenwolf og «Born to be wild» – vi rågliste og følte oss som 20!

At Oslo er verdens 3.de dyreste by å leve i og at San Fransisco, California ikke engang finnes på 10 på topp-listen, er uforståelig for en nordmann på tur med NOK 9,04 for dollaren. Vi har full sympati med turister i Norge som forskrekket må betale rundt 40 kr for en kaffe og over 100-lappen for et glass vin, det måtte vi óg. 3 måltider utespising hver dag gjør ikke bare at du blir lei av pasta og burger, det skaper også angst for at visakortet snart eksploderer og sier NEI. Vi valgte å se på dette som en ekstra spenning og råder andre til å gjøre det samme; glem disse bekymringene, sett musikken på fullt og kjør i veg!

IMG_1876

Vi tilbragte 5 dager i storbyen SF, de resterende 5 på vegen i storslått amerikansk natur.  60% av bildene fra turen inneholder mat, vin og øl, resten litt natur og turistattraksjoner, derfor; Forbered deg på tema «Mat og vin» de neste dagene – også litt generelt, da 🙂

Dagens Flower Power? I utlandet kan de å tilby grønt og sunt på fristende måter; Hallo Norske kjøpmenn- og damer! Kom igjen!
Dagens Flower Power? I utlandet kan de å tilby grønt og sunt på fristende måter; Hallo norske kjøpmenn- og damer! Kom igjen da!

 

 

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s