Ønsker du spennende vin? prøv BU med meg

Jeg vil gjerne være din redaktør og veiviser i jungelen av navn, smaker og inntrykk inntil du kan det selv, følg meg her på mariannepaalandet.no.

Går du til Polet med utklipp fra helgens aviser og kommer slukøret hjem uten vinen du leste om, kan det være fordi den bare finnes i bestillingsutvalget, heretter kalt BU. Nå skal du få et lite puff bak for å registrere deg som bruker på Vinmonopolet:

https://www.vinmonopolet.no/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-vmp-Site/no_NO/-/NOK/ViewUser-New

veldig lett, legg inn kortinformasjon med det samme, og her – et lite kurs i BU. Vinmonopolet opererer med et basisutvalg på lager, dvs i butikk på ca 1500 merker. Bruker du nettbutikk kan du velge mellom rundt 15000 varianter, en av verden største vinkjellere er tilgjengelig for deg, døgnåpen, og du kan sitte i fred og ro og handle til kortet skriker. Litt som å være i utlandet og ikke gidde ta seg bryet med valutakurser før festen faktisk er over.

Hvordan vet du hva du skal se etter? Det neste du må gjøre er å hygge deg med å finne «en som passer for meg», dvs en vinjournalist som appellerer til din smak, din tid og din sjel. Husets Vin http://husetsvin.blogspot.no/ anmelder i siste nyhetsbrev «Vidunderlige anderledes viner». Gunnar Skoglund snakker til mitt vinhjerte og har gitt meg mange tøffe vinopplevelser i år, bare les her:

Comando G La Bruja de Rozas 2014; Uformell og «stopp opp og tenk-vin» på en gang. Det liker jeg. laget på druen garnacha oppvokst i sand og granitt. Gamle vinstokker (50-80 år gamle), økologisk. Hele klaser, forsiktig pressing og naturlig gjær. Utrolig klar og overraskende kjølig garnacha med floral, slank og crunchy rødbærsfrukt. Delikat, krydrete og fløyelsmyk. Kan minne om både pinot noir og beaujolais. 1 200 flasker i omløp. | 222,00

Blir du ikke nysgjerrrig? «Stopp opp og tenk-vin» er et begrep som oftere og oftere kommer til meg, her leste jeg det første gang, denne MÅ jeg bare prøve. Vesentlige fakta som faktisk bidrar til vinenes smak og egenart beskrevet på en grei og forståelig måte, uten jåleri.

Merete Bøe og Bendik Dannevig Kristiansen, DN setter ofte spyttkjertlene i gang med sin begeistring og gode beskrivelser og foto, verdt et weekendabbonnement i seg selv. Ingvild Tennfjord, A-magasinet, står for en demokratisering av vinviten, les og lær av henne.

Helgelektyre i papirutgave
Helgelektyre i papirutgave

Så er det den spennende ventetiden, hadde de det du bestilte? Rakk du å bestille før alle de andre leserne gjorde det samme? Hente på Polet, merke og sette i kjelleren, inviterer til smaking eller bare glede seg til en stille aften, kun meg og vinen. Kjenner jeg får lyst, på en mandags morgen, YES!

 

 

 

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s