KULTURTUR TIL BYEN – forfattermøte på Litteraturhuset

DSC_0393

«Kultur 3 ganger i uka» var oppdraget hjemmefra – jeg fikk rollen som familiens kulturminister. KulturOslo hvor er du? Vi bodde i Stavanger gjennom hele Kulturbyåret 2008, byen var en passe liten, og stor nok, til at vi klarte å  følge med på alt som skjedde. Fra spektakulær åpningsfest til avslutningsfyrverkeriet var vi en del av «Open Port», i god flyt. Stor bredde og høyt under taket, fattig og rik – Open Port ga oss møter med tverrsnittet av Rogalands befolkning. Vi fikk gode vaner.

Tilbake på Østlandet, ble Andedammen, Ås bokstavelig talt for liten, og hva gjør man da? Oslo er stort og i motsetning til Stavanger, lite oversiktelig, hvor starter man når man ofte synes at alternativene er mer spennende enn institusjonstibudene? Tips – jeg anbefaler alle i samme rotløse situasjon å abbonnere på nyhetsbrev fra feks Litteraturhuset, DogA og Dansens hus, følg Food Studio, Rockefeller og Jazzscenen. Inn i egen kalender med det som frister, kjøp billetter til litteraturmøter, det koster bare 90,- kroner og derfor gjør det ingenting om du ikke bruker den.

Onsdag var jeg på Litteraturhuset og hørte Roy Jacobsen og islandske Jon Kalmar Steffanson i møte under vignetten «No man is an Island».  Jeg gleder meg til å lese «Hivtt hav», oppfølgeren til «De usynlige» og til å bli kjent med Islands øyboere. God litteratur stanser øyeblikket og tiden, ble det fastslått på scenen – det trenger jeg.

RoyJacobsenBlogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s